Antwoorden op

Veelgestelde vragen

Op onze FAQ pagina vind je een overzicht van vragen die wij regelmatig ontvangen van onze klanten. 

Vanaf het moment dat wij uw aanbetaling ontvangen hebben, hanteren wij een levertijd van 10 tot 14 weken, omdat de shutters buiten Europa geheel op maat voor u worden gemaakt.

Bij de meeste hypotheken is het toegestaan om shutters hierin te betrekken, voorwaarde hiervoor is wel dat de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Op deze wijze kunt u de aanschafkosten over een langere periode verdelen en bovendien geven shutters veelal een meerwaarde aan uw woning. Raadpleeg uw hypotheekverstrekker voor meer informatie.

Shutter Experience geeft 3 jaar garantie op fabricage- en montagefouten. Onze shutters zijn van hoogwaardige kwaliteit, desondanks kan er door het gebruik van de shutters na verloop van tijd onderhoud gewenst zijn. Te denken valt ondermeer aan het opnieuw afstellen van een bedieningssysteem, het vervangen van een veerstiftje in een lamel, etc. We vinden een goede aftersales belangrijk en bieden u dan ook graag de nodige ondersteuning zodat u zelf het gewenste onderhoud kunt plegen. U kunt echter ook gebruik maken van onze montagedienst tegen een geringe vergoeding.

Dat onze prijs scherp is, wil niet zeggen dat dit ten koste gaat van ons eindproduct. We besteden veel zorg aan de vervaardiging van een kwalitatief eindproduct door onder meer gebruik te maken van hoogwaardig, massief lindehout; kwartiers gezaagd (om kromtrekken tegen te gaan), de toepassing van meerdere grond- en aflaklagen en PU coating, stevige pen en gat verbindingen, etc. Shutter Experience kan scherpe prijzen hanteren doordat we alles in eigen beheer uitvoeren van productie tot advies en inmeten en montage. Het productieproces wordt nauwlettend in de gaten gehouden en onze shutters worden met zorg gemonteerd door onze ervaren vakmensen.

Shutter Experience werkt nauw samen met een productielocatie te China waar de shutters exclusief voor Shutter Experience op maat worden vervaardigd. Deze productielocatie is gespecialiseerd in de productie van shutters, heeft jarenlange ervaring en besteedt veel zorg aan de totstandkoming van een kwalitatief eindproduct.

Jazeker, het lindehout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van onze shutters is FSC®C016391 gecertificeerd. Dat betekent dat het gebruikte hout verworven wordt in daarvoor bestemde gebieden en een herplantplicht geldt voor het gekapte hout.

Shutter Experience houdt zeker rekening met het milieu door voor de vervaardiging van shutters hout te gebruiken dat FSC®C016391 gecertificeerd is. Het verpakkingsmateriaal waarmee de shutters verpakt worden om beschadigingen tijdens transport tegen te gaan is bovendien recyclebaar en wordt door Shutter Experience gescheiden aangeleverd bij recyclingbedrijven in Nederland die het materiaal recyclen. Ook op het kantoor van Shutter Experience wordt het afvalmateriaal gescheiden ingezameld.

Een inmeet- en adviesgesprek op locatie in Nederland, delen van België en Duitsland is voor consumenten kosteloos en vrijblijvend (tot 250 km afstand (enkel) tot ’s-Hertogenbosch). Wanneer de afstand tot ’s Hertogenbosch meer dan 250 km (enkel) bedraagt worden eventuele voorrijkosten in overleg bepaald. Voor een bezoek aan de Waddeneilanden vragen we om de kosten van de overtocht aan onze adviseur te voldoen.

Het werkgebied van Shutter Experience beslaat heel Nederland, België en Duitsland. Wanneer de afstand tot ’s-Hertogenbosch meer dan 250 km (enkel) bedraagt worden eventuele voorrijkosten in overleg bepaald. Voor overige afstanden worden geen voorrijkosten berekend. Levering in andere landen is in overleg mogelijk echter dienen eventuele transportkosten in overleg nader bepaald te worden.

Onze adviseurs beschikken over voorbeelden en kleurstalen waarmee ze u bij een inmeet- en adviesgesprek deskundig kunnen voorlichten over onze collectie en mogelijkheden. Op afspraak is het ook mogelijk om onze showroom te bezoeken om onze shutters te bekijken. Bezoek aan onze showroom kan eventueel ook buiten onze kantoortijden en in de avonduren.

Allereerst belangrijk bij de keuze voor uw leverancier van shutters is de prijs-/ kwaliteit verhouding, welke bij ons zeer gunstig is. We leveren een solide product met pen en gat verbinding, waarop we 3 jaar garantie geven op fabricagefouten. Bovendien zijn wij CBW-erkend wat onze afnemers extra zekerheid en veiligheid biedt. Ons team is enthousiast en advies op locatie is in de meeste gevallen geheel kosteloos. Door onze gecombineerde expertise van inmeten en montage kunnen we een totaalbeeld schetsen waarbij u niet achteraf voor verassingen komt te staan. Verder berekenen we all-inclusive prijzen zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent en dat is een geruststelling. Een offerte wordt na een adviesgesprek binnen enkele dagen per mail toegezonden zodat u op uw gemak op een moment dat het u uitkomt een beslissing kunt nemen. Bij al onze producten is de montage bij de prijs inbegrepen om onze klanten onbezorgd van hun shutters te laten genieten. Hieronder hebben we alle voordelen nog even puntsgewijs voor u op een rijtje gezet.

Voordelen Shutter Experience

 • Uitstekende prijs-/ kwaliteit verhouding
 • CBW-erkend
 • Alles in eigen beheer; vele opties bij de prijs inbegrepen
 • Gespecialiseerd in shutters en montage (montage altijd inbegrepen)
 • Gratis vrijblijvend inmeet- en adviesgesprek
 • 3 jaar garantie op fabricage- en montagefouten
 • Massief lindehout op maat gemaakt, geen MDF, ‘kwartiers gezaagd’
 • Degelijke constructie ‘pen en gat’ verbinding
 • Meerdere grond- en aflak lagen (in PU coating; krasbestendig en kleurvast)
 • Speciale stabiele ovaalvormige inbouwscharnieren
 • Kosteloos CAD-tekening na akkoord opdracht (indien wenselijk)

Bij Shutter Experience is montage altijd bij de prijs inbegrepen, inmeten en advies op locatie is voor consumenten altijd kosteloos binnen ons werkgebied en alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Alleen de Comfort Line heeft beperkte opties, bij de overige lijnen zijn vele opties bij de prijs inbegrepen zoals alle RAL- kleuren, verschillende lamel breedtes, stijlbreedtes en stijltypes, etc. Voor meer informatie verwijzen we u naar het kopje ‘Collectie’ op onze website waar u precies kunt zien per collectie wat er bij de prijs is inbegrepen.

De shutters voor binnenshuis kunnen in diverse materialen uitgevoerd worden vraag naar de mogelijkheden! Shutters buitenshuis worden altijd van aluminium vervaardigd.

De shutters van Shutter Experience worden in meerdere grond- en laklagen afgelakt. Bovendien wordt zonder meerprijs gebruik gemaakt van een PU coating, die krasbestendig en kleurvast is.

U kunt zowel telefonisch (+31 (0)413-289757) als per mail (info@shutterexperience.nl) contact met Shutter Experience opnemen voor het maken van een vrijblijvend adviesgesprek bij u op locatie. Vervolgens ontvangt u binnen enkele werkdagen een offerte per e-mail. Direct een offerte aanvragen? Klik hier

Shutters zijn eenvoudig schoon te houden. Meestal volstaat reinigen 1x per week. Echter kan het ook minder of vaker naar behoefte. Het beste is om de shutters droog af te nemen met een zacht statisch doekje/ zachte Swiffer stoffer zonder reinigingsmiddel, aan de achterzijde van het paneel zodat men geen hinder heeft van het bedieningssysteem. De shutters kunnen daarnaast ook met een vochtig doekje afgenomen worden, echter adviseren we dit zo min mogelijk te doen en ervoor te zorgen dat het doekje goed uitgewrongen is en liever geen of een zeer mild schoonmaakmiddel aan het schoonmaakwater toe te voegen.

Omdat het maatwerk betreft, vraagt Shutter Experience een aanbetaling van 25%, wanneer deze door Shutter Experience ontvangen is ontvangt u ter bevestiging een factuur per mail waarop bevestigd wordt dat de aanbetaling is voldaan en de order in productie wordt genomen. Bovendien wordt de levertijd hierbij nogmaals bevestigd. Onze CBW-erkenning biedt onze klanten extra zekerheid en veiligheid. Zij waarborgen namelijk een aanbetaling van 25%.